Венци и цветя в Раковски за 9 май (СНИМКИ)

Раковски се включи в Безсмъртния полк

С  тържествени слова, поднасяне на венци, възпоменаване на местните герои и почитане на паметта им в Раковски отбелязаха 9-ти май – Деня на победата и Деня на Европа.

Тържествената церемония се проведе на площад „България“ в Раковски.

За четвърта поредна година в България се проведе световната инициатива „Безсмъртният полк“. У нас тя носи названието „Безсмъртен полк- България“. Миналата година в инициативата се включиха 30 български града, а тази година повече от 37  града, като Раковски е един от тях. Така България става част от световното движение, в което участват 40 държави.

На специално пано на площада в Раковски бяха поставени портретите на жителите на общината участвали в антифашистката борба.

Церемонията уважиха председателя на ОбС – Раковски Георги Лесов, зам.кметовете Татяна Бакова и Божидар Стрехин, подп. Стефан Марушкин – председател на общинската организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, началника на военния отдел в община Раковски подп. Милан Гинов, общински съветници и роднини на геройски загиналите в Отечествената война.

Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Тази година се навършват 73 години от края на Втората световна война.

Тържеството по случай Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа бе организирно от общинската организация на офицерите и сержантите  от запаса и резерва и община Раковски.

Подобни статии

Top