Венци Стефанов: Да направят отбор от собствени кадри – това е истинският Левски!

Очертава се в „А“ група да има два ЦСКА – това си е техен проблем и нека си го решават

Президентът на Славия Венци Стефанов коментира пред sportal.bg последната информация около акциите на Левски. Очаква се днес Васил Божков да прати по куриер „сините“ акции на баскетболния специалист Тити Папазов.

„Не желая лошото на никой – нито на Левски, нито на никой. Знам колко е трудно да се издържа клуб, особено в днешно време. Дано Тити е намерил решение, уважавам го.

Това, което Тити прави, е достойно за уважение, дано си е направил добре сметката. Навсякъде трябват пари – силна селекция се прави с пари. Левски трябва да рестартира всичко. Ако не заложат на собствените си кадри, нищо добро не ги чака.

Иностранците не се интересуват от Левски, ЦСКА, Славия или от Отче наш. Дано Тити успее! Казах му, че това е голям черпак с пробойни отвсякъде. Акциите добре, а след това?! Ще закърпят положението до края на първенството, а после?!

Васил Божков не би искал да го мислят, че гробокопач на Левски. Той какво би могъл да ги прави тези акции, за какво са му. По този начин той се отървава, дето се вика.

Трябва да се потърси отговорност на тези в Левски, които са злоупотребявали. След Тодор Батков не мисля, че има някой, който е милеел за този клуб. А на тях все не им харесваше. Нека знаят, че това е голяма жертва – гълта време, нерви, лишения, средства и много любов.

Тити прави това от добро сърце, но как ще се развият нещата по-натам. Няма го Цветан Василев, няма го Васил, няма го Спас Русев, това са все хора с големи възможности. Кирил пък е червен. На Левски му трябва човек, който добре да си направи сметката. Може Тити да е измислил нещо и да има някой превдид.

Нека направят отбор от свои кадри, нека е истинският Левски, какъвто беше. Навремето в Левски имаше двама-трима сърби, в ЦСКА един-двама чужденци, имаха Мурад Хидиуед, другото бяха наши момчета. Тогава беше друго, сега в отбор има по 10-15 бежанци.

Важно е да има силни Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив (София). На Левски му трябва силен човек, който да осигурява два милиона евро на година, работа с младите и след две-три години ще бъдат този, който беше по времето на Наско Сираков. Има талантлини българчета, нека им се даде шанс.

Сега гледаме само иностранци. И за какво – за нищо. Кирил е друго ниво и неговите иностранци са други. За вътрешното първенство, парите, които дава Кирил, никой друг не може да си ги позволи. Затова е с класа над останалите. Но срещу българчета-мъжкарчета няма да им е толкова лесно.

Задава се да има два ЦСКА в „А“ група, но това си е проблем на ЦСКА – да си го решават“, каза Венци Стефанов.

Подобни статии

Top