Венци Стефанов: Имаме още заразени, няма кой да тренира! - DC news

Венци Стефанов: Имаме още заразени, няма кой да тренира!

Осем футболисти са положителни, общо 11 са с COVID-19 в Славия

Босът на Славия Венци Стефанов обяви, че ситуацията в клуба със заразените с коронавирус вече е страшна. Той обяви, че 8 играчи са дали положителни тестове, а бройката на всички с COVID-19 в клуба е 11.

„Ситуацията в Славия с COVID-19 стана страшна. Вече заразените при нас нараснаха на 11. От тях 8 са футболисти. Днес чакаме нови тестове. При положение, че има още двама играчи и бройката им се увеличи минимум на 10, ще трябва да отлагаме мача с Ботев (Пловдив), а и следващия ни двубой, защото момчетата ще са под карантина. Знаете, че такива са правилата – при минимум 10 заразени в даден отбор двубоите не се провеждат“, обяви Стефанов.

„Ето след малко отивам на заседание на Изпълкома. Продължат ли нещата така и в другите отбори, може да се наложи да отложим някой от кръговете. Но това е мое предположение, не предложение. Ще видим, ще обсъдим въпроса“.

„Хубавото е, че никой не е с много тежки симптоми. Повечето го карат леко. Като ви казвам „страшно“, имам предвид, че се нарушава ритъмът ни, подготовката ни. Освен това имаме и четирима контузени. Няма кой да тренира, камо ли футбол да играе“, каза Стефанов пред Блиц.

Подобни статии

Top