Венци Стефанов: Русата Златка е по-богата от Диксън и Благо, взети заедно (ВИДЕО)

Президентът на Славия сравни ситуацията при „сините“ с книгата „Барон Мюнхаузен“, футболистите на Левски взеха по 1 заплата, милионите още ги няма

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи коментар пред Sportal TV относно кандидат-купувача на Левски Джоузеф Диксън. Както е известно, британецът е приближен на юношата на „белите“ Благой Георгиев и дори обяви, че ако поеме управлението на „Герена“, ще иска Благо да заеме ръководна роля при „сините“.

„От футболистите на Славия мога да изисквам само да се подготвят добре и стартът на сезона да бъде по-успешен от миналогодишния. Не желая фалит нито на Берое, нито на Левски. Всяко нещо обаче си има своя край. Някои хора живееха в паралелен свят. Смятаха, че вечно ще имат „рога на изобилието“. Не мислеха за бъдещето, не знам как са си правили сметките. С толкова пари и такива резултати, явно нещата са били трагични.

Като малък четох книгата „Барон Мюнхаузен“. Това в Левски ми прилича на някаква фантасмагория, няма връзка с действителността. Такива безумни идеи и такива хора, дето изсипват милиони, защото Левски бил страшна марка, ЦСКА ще прави стадион в Борисовата градина, Берое и скъпия ток… Явно идва времето, в което всеки ще си плати за гяволъка.

Берое е падал, ставал, свикна ли са. За Левски е по-кофти, но така е като разчиташ само на чужда помощ и не правиш нищо. Батков се мъчеше, Томето Лафчис също, тогава бяха истински нещата в Левски. През другото време – щракане с пръсти и харчене на пари. Иска ми се да се спасят, ама как ще се случат такива неща…

Диксън, Миксън… Наско Сираков е като удавник за сламка, търси вариант, но е опитен човек. Като погледнеш Диксън и Благо, двамата са някъде около 1.40, говорим за 200-300 милиона, недейте. Русата Златка е по-богата от двамата“, каза Венци Стефанов след контролата на славистите с Марек, спечелена с 3:0 на стадиона в квартал „Овча купел“.

Сделката с Джоузеф Диксън за акциите на Левски е много по-вероятно да пропадне, отколкото да се осъществи. Поне такава изглежда ситуацията на „Герена“ към днешна дата, пише „Тема спорт“.

Англичанинът даде банкова гаранция от американска финансова институция за сумата от 150 милиона долара, която мажоритарният собственик Наско Сираков изпрати за проверка. Очакваше се вече да има повече яснота около прехвърлянето на собствеността, но сделката остава обвита в мъгла и е пред провал.

Около „Герена“ вече се носят слухове, че легендата на „сините“ все повече снема доверието си към съмнителния бизнесмен и явно не иска да рискува да даде Левски в неговите ръце.

Кандидат-купувачът бе обещал, че ще преведе начална вноска в размер на 3,5 милиона лева, но след това на пресконференцията се отметна и заяви, че това ще се случи само при финализиран договор между двете страни. Една от причините е неяснотата дали на Диксън ще му бъде позволено да построи нов стадион и МОЛ на „Герена“.

През тази седмица Сираков сподели, че чаканата сума ще бъде от огромно значение за клуба, за да може да се покрият належащите разходи за заплати към футболистите, треньорския щаб, работещите В ДЮШ и администрацията, а също така да се стартира нормално подготовка и да се направи селекция.

Мнозинството сини легенди и фенове, включително и Сираков, са разочаровани от забавянето на англичанина, който замина за САЩ, без да се знае дали изобщо ще се върне и кога може да се случи това. Затова и Наско обяви, че при възможен неуспех съществува и „План Б“, Който се изразява в намиране на други спонсори и затягане на коланите. Това пък означава, че на този етап начело на Левски няма как да се завърне Мъри Стоилов.

Сираков ще проведе разговор с футболистите утре и ще им обясни каква е ситуацията. Сините ще предложат нови договори на братята Цоневи, Райнов, Андриан Краев, Микулич и Михайлович, но последните двама са дали уверение, че ще останат само при стабилна финансова основа.

В същото време „сините“ са получили по 1 заплата в знак на благодарност към мъжеството, с което послещнаха финансовите несгоди, добавя „Мач Телеграф“. Парите не идват от Джоузеф Диксън, а играчите имат да взимат по още 4 месечни възнаграждения.

Подобни статии

Top