Верижна катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик, движението е затруднено

Няма пострадали при инцидента, екипи на ОДМВР-Пазарджик регулират движението

Верижна катастрофа е станала на пътя Пазарджик-Пловдив между селата Говедаре и Мало Конаре. Няма пострадали хора, има нанесени щети на три автомобила, които са участвали в пътния инцидент, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

На място има екипи на Пътна полиция и РУ – Пазарджик. Движението се регулира, докато автомобилите бъдат преместени от пътното платно, уточни той.

Пътищата в Пазарджишка област са проходими при зимни условия.

Във високите части на региона вали сняг, затова са наложени временни ограничения за автомобилите над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по високопланинските пътища. Ограниченията важат за пътя Белово-Юндола, Юндола-Белмекен, Велинград-Сърница и Батак-Доспат, тъй като там има валежи от сняг.

Към момента обстановката в областта е нормална.

От полицията апелират към всички водачи на превозни средства да шофират с повишено внимание, с изправни автомобили , оборудвани с гуми за сезона, задължително с по-ниска скорост и повишено внимание, тъй като придвижването на пешеходците е рисково, движат се с тъмни дрехи, а и видимостта е намалена, особено в по-високите части.

Подобни статии

Top