Весела Лечева даде старт на Обиколката на България - DC news

Весела Лечева даде старт на Обиколката на България

Първият етап стартира в неделя от 12:15 часа пред стадион „Васил Левски“ в София, а финалът е около 16:45 часа пред Парк хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде старта на 69-ата колоездачна Обиколка на България пред храм-паметника “Св. Александър Невски” в София.

В тазгодишното издание на Обиколката на България участват 120 състезатели от 20 отбора от три континента – Европа, Америка и Азия. България ще бъде представена от националния отбор по колоездене и от 4 клубни отбора.

“Колоездачната обиколка на България е едно от най-старите и престижни състезания у нас и в Европа, оставило трайни следи в спортната история на Стария континент. Обиколката утвърждава дълбоки традиции в нашия спорт, които се поддържат и развиват от поколения талантливи колоездачи, и има огромно значение за популяризиране на колоезденето сред младите хора”, каза министър Лечева при откриването на състезанието.

Весела Лечева поздрави организаторите на обиколката в лицето на Българската федерация по колоездене за добрата организация и пожела успешен старт на всички състезатели.

Първият състезателен етап е на 28 август, а стартът му ще бъде в 12:15 пред Националния стадион „Васил Левски“. Той е и този с най-голяма дължина – 177 километра от София до Пловдив.

В неделя групата се очаква да финишира около 16:45 часа пред хотел „Санкт Петербург“, като колоездачите на ПКД „Цар Симеон 1898“ имат мотивацията за добро представяне пред родната публика.

Подобни статии

Top