Веселин Филипов: Радвам се, че отново съм у дома!

Йордан Ковачев, Никола Праматаров и Борислав Хаджиев са помощниците на новия старши треньор на ФК Асеновец

– Здравей, Веско и добре дошъл отново в семейството на Асеновец.

-Здравейте.

– Как си и как се чустваш отново да си част от ФК Асеновец, но този път като треньор?

– Не мога да крия, че да се завърнеш вкъщи винаги е приятно и еуфорично. След като дълги години помагах на отбора като футболист дойде време да помогна и като треньор. Ориентирам се към развитие в треньорската професия и да започна именно от Асеновец за мен е чест. Екипът, с който ще работя, е Йордан Ковачев и двама от футболистите, които добре познавате Никола Праматаров и Борислав Хаджиев.

– Какво те накара да приемеш предложението на ръководството?

– Приех предложението заради ситуацията в клуба през последните години с цел да успеем да възобновим силният отбор на Асеновец от миналото деситилетие.

– Какви са амбициите ти през новият сезон и имаш ли поставени цели?

– Амбициите през новият сезон са за изграждането на млад и боеспособен отбор съставен предимно от юноши на клуба, които да натрупат опит. Апетитът идва с яденето, така че се целим в горната част на таблицата.

– В момента школата е в процес на възраждане и реформации. В тази връзка искаме да те питаме дали ще разчиташ на юношите?

– Това е дълъг и труден процес, който ще отнеме години, но вярвам, че всички в школата работим за тази цел. Привлякохме местни момчета, които играха в други отбори от Трета лига и с тяхна помощ ще помагаме на юношите да заиграят в мъжкия отбор.

– Харесват ли ти подобренията по стадиона?

– Да, стадионът започна да придобива по-приветлив вид след подмяната на седалките на трибуните. Тук е моментът да поздравя треньорите от школата, с които направихме първата крачка и започнахме реновиране на съблекалните и освежаването на самата сграда. Благодарим на всички, които ни помагат в борбата да запазим отбора и да създадем бъдеще за развитието на юношите в клуба.

– Пожелай нещо на феновете на Асеновец.

– Пожелавам на всички да са здрави. Надявям се да ги направим щастливи с резултатите, които ще постигнем и отново да напълним стадион “Шипка”.

Подобни статии

Top