Веселка Христамян сред членовете на Националния съвет на "Да, България" с най-много гласове - DC news

Веселка Христамян сред членовете на Националния съвет на „Да, България“ с най-много гласове

“Да, България” избра Национален съвет от 60 души

Националният съвет на “Движение Да, България” ще се състои от 60 души, определи гласуването на Втората национална конференция.

Според изискването на устава на партията Националният съвет съвет се състои от минимум 50 души. По право в състава влиза и преизбраният председател Христо Иванов.

С най-много гласове от общо 792 гласували в новото ръководство влизат двамата министри от “Да, България”  – Божидар Божанов (673) и Надежда Йорданова (661), следвани от депутата Атанас Славов (631), общинският съветник от Пловдив Веселка Христамян (623) и кмета на столичния район “Слатина” Георги Илиев с 612 гласа.

Най-много дебати при промените в устава предизвика точката, която касаеше числеността и състава на Националния съвет. И двете направени предложения – да се ограничи числеността до 60 души и алтернативното – председателите на местните организации да могат по право да са членове на ръководството, не събраха достатъчно гласове, за да бъдат приети.

Така остана настоящата разпоредба в устава и делегатите гласуваха без ограничения измежду 134 кандидати. За да бъде избран беше необходимо всеки кандидат да получи 50% плюс 1 глас от гласувалите.

Националната контролна комисия се състои от седем души.

Подобни статии

Top