Веско Ешкенази и Плевенската филхармония представят „Годишните времена“ в Асеновград

„Четирите годишни времена“ на Вивалди и Пиацола ще звучат в читалище „Родолюбие“

Веско Ешкенази и Плевенската филхармония ще представят „Годишните времена”  днес – 2 април, в Асеновград. Концертът бе отложен заради наложените нови противоепидемични мерки. Първоначалната дата бе 30 март, но се наложи той да бъде отложенн за днес.

Изявеният български цигулар Веско Ешкенази ще представи пред асеновградската публика в читалище „Родолюбие“ забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена” от двама велики композитори – Антонио Вивалди и Астор Пиацола.

В тази програма Веско Ешкенаци е блестящ като солист и диригент. След впечатляващите събития в Плевен и София, той събра овациите на публиката в големите летни театри по Черноморието миналата година.

По повод премиерата, пред БТА Веско Ешкенази разкри, че за него музиката на Антонио Вивалди и Астор Пиацола изразява безкрайната и вечна красота и му е любима. Двете произведения за годишните времена, писани в различни епохи и стилове, ме въодушевяват и ме правят щастлив, каза той. По думите му музикантите от Плевенската филхармония работят с него с особен ентусиазъм, а срещите му със слушателите са очаквани и незабравими.

Вълнуващият концерт ще Ви заплени с поетичната музика, написана в началото на 18-ти век в Италия и страстната музика на любов и омраза, сътворена в средата на 20-ти век в Аржентина.

Билети – на касата на читалище „Родолюбие“, Асеновград

Местата са ограничени!

Настаняването се извършва на 30% от капацитета на залата

Top