Вежди Рашидов: Ако от „Короната“ се спасим, ще съм щастлив, ама от Корнелия не знам как!

Ние сме в тежка биологична война, подчерта бившият министър на културата

„Ние сме в тежка биологична война – без враг и ясна посока. Брат брата убива, целта на една война е, да се убие живият човек“.  Това заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов пред bTV тази сутрин.

По думите му финансовият министър и премиерът ще седнат и ще решат как да се подпомогнат засегнатите от кризата. По повод проваленото заседание на парламента преди няколко дни, той коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова „нищо не прави и се забавлява – решила е да пита премиера какво е предприел – ами да си го пита в едно кафене“. „Ще съм благодарен, ако се спасим от короната, но от Корнелия не знам как ще се спасим“, каза още депутатът от ГЕРБ.

„Много ми е странно, че Министерството на културата говори само за театрите, а има още много други хора на изкуството, талантливи хора, които са в бедствие, защото пазарът на изкуството е затворен“, посочи Рашидов. Според него истинските хора на изкуството ще излязат по-силни от тази битка, защото изкуството е най-силно по време на криза.

Запитан как се справя с мерките и карантината, Рашидов призна, че душата му е тъжна, но спасението му е да рисува вкъщи и да се подготвя за изложба по повод 70-годишнината си.

За мерките на правителството в битката срещу коронавируса Рашидов заяви:

„Трябва да поздравим премиера – всички останали говорят, той работи. Вчера гледах пресконференцията на премиера – как се задъхва да отговаря на глуповати питания“, добави той.

Рашидов обясни, че хората, които даряват сега, като възрастните, които си изпращат пенсиите на болниците, тези жестове са от душата. „Ето, ние от ГЕРБ си дадохме заплатите, събрахме 100 000 лева. Помните ли, когато Нинова даде 600 лв. за майките на деца с увреждания, аз си дадох заплатата за детето на Маргарита Петкова за детето й, светла й памет на дъщеря й“, каза още Рашидов.

За джигитите на пътя Рашидов бе категоричен, че няма как родителите на младежа, който уби Милен Цветков на червен светофар, да не са знаели, че той се дрогира.

Източник: „24 часа“

Подобни статии

Top