Вграждат капсула на времето за 30-годишния рожден ден на Етнографската къща в Асеновград

30 години отбелязва Етнографска къща Асеновград

По повод юбилейната годишнина е организирана интересна инициатива, а именно „капсула на времето”, в която вече над два месеца всеки посетител на музея има възможността да напише и постави своето пожелание, завет, мечта и така да се съхранят днешните послания за бъдещите поколения.

За тези, които все още не оставили своето послание в капсулата на времето, вечерта ще имат тази последна възможност да го направят.

Тя ще бъде тържествено заровена в двора на възрожденската къща и отново след 30 години ще бъде отворена. Музейниците приканват всички желаещи да се включат във вълнуващата инициатива и да споделят празника.

По повод 30 години от откриването на Етнографската къща в Асеновград ръководството на музея  и екипа са подготвили богата празнична програма с много изненади, една от които ще бъде напълно реставрираната фасада на къщата, известна още като „Синята къща” заради цвета ù.

За доброто настроение на гостите актьорите от „Театрална работилница за мечти” ще изиграят кратък етюд, с който ще пренесат присъстващите във времената на семейство Чанос – първите собственици на къщата.

Освен това ще бъде прожектиран и филм, заснет по време на откриването на къщата преди 30 години.

Подобни статии

Top