Вход свободен за "Българско възраждане" и "Съединение на България" на Историческия музей - DC news

Вход свободен за „Българско възраждане“ и „Съединение на България“ на Историческия музей

По повод 135 години от Съединението на България и празника на Пловдив

По повод 135 години от Съединението на България и празника на Пловдив днес Регионален исторически музей – Пловдив ще работи с експозициите „Българско възраждане“ и „Съединение на България от 1885 г.“, а входът ще бъде свободен.

Експозиция „Българско възраждане“ на ул. „Цанко Лавренов“ 1 в Старинен Пловдив ще приема посетители между 9,00 и 17,30 часа.

Експозиция „Съединение на България от 1885 г.“ на площад „Съединение“ ще приема посетители между 9,00 и 15,30 часа, а гостите на музея ще могат да видят новите акценти в обновената постоянна експозиция – знамената на Голямоконарската чета и на Марашката чета, с които е обявено Съединението, специална витрина, посветена на княз Александър I Български, витрина с оригинални облекла и оръжия на майор Райчо Николов, оригинални вещи и документи на д-р Георги Странски – председател на временното правителство на Източна Румелия и част от колекцията от художествени произведения със символиката на Съединението.

Посещенията в експозициите на Регионален исторически музей – Пловдив ще се осъществяват при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, наложени от Министерство на здравеопазването и Областен кризисен щаб!

Подобни статии

Top