„ВиброПулс 139/94“ ще изгради музикални картини в Пловдив

Мултижанровия пърформанс ще бъде в BEE BOP CAFÉ

Първото по рода си представяне мултижанровия пърформанс „ВиброПулс 139/94“ ще се състои днес от 20.00 ч. в BEE BOP CAFÉ. В проекта участват: Христо Бозуков – живопис, рисуване на живо, Илиян Илиев – музика и аранжимент, Джей Хауари – концепция и организация. „ВиброПулс 139/94“  е одобрен и финансиран от Национален Фонд Култура по програма „Творчески инициативи 2020“.

„ВиброПулс 139/94“ е иновативна интермедия между създаването на живописни платна на живо пред публика от художника Христо Бозуков, музикално-поетичен спектакъл и модно дефиле. По време на пърформанса ще има рецитал на поезия японски език – Мичико Дате, музикална подкрепа от изпълнения на кларнет – Илиян Илиев и пиано – Мариана Колева и модно дефиле –  Велина Чапкановска, Здравка Христова и Елена Каракашева.

Целта на този иновативен интермедиен пърформанс е да обедини различните жанрови нива на изкуството и различните творчески търсения,  култури и националности на изпълнителите.

Живописните творби и музикалните произведения ще носят духа на свободата на изразяване на участващите артисти и чрез тях ще бъдат изградени музикални картини.

Проектът „ВиброПулс 139/94“ ще доведе до множество диаметрално противоположни асоциации в съзнанието на автора и зрителя като интерактивна, невербална комуникация, за да обедини вибрациите на музикално-поетичния фон и трептенията на околната среда, които с въздействието си върху автора ще провокират създаването на картините.  

Изпълнение на живо: рисуване на три платна – Христо Бозуков;

Изпълнение на живо: музика и аранжимент – Илиян Илиев, кларинет;

Организация и концепция – Джей Хауари

ВХОД СВОБОДЕН!

Цялото събитие ще бъде излъчено на живо по стриминг канала beebopcafe.tv

Подобни статии

Top