Вики Томова с рекордно класиране (ВИДЕО)

Първата българска ракета вече е №128 в света след историческото си представяне „Уимбълдън“

Първата българска ракета при жените Виктория Томова записа рекордно класиране в своята кариера, изкачвайки се до №128 в световната ранглиста на WTA.

След силното си представяне на „Уимбълдън“, където записа три победи в квалификациите и една в основната схема, а във втория кръг отпадна от легендата и тазгодишна финалистка Серина Уилямс, тя направи скок със 7 места и вече има актив от 472 точки. Досега най-предното класиране на 23-годишната софиянка бе №130 от 8 май 2017 година.

През тази седмица Томова ще играе на турнира на WTA в Букурещ. В първия кръг тя очаква тенисистка от квалификациите.

От другите българки Елица Костова падна с три места до №186, Сесил Каратанчева отстъпи с една позиция до №207, а Изабелла Шиникова скочи с 33 места до №272.

Завърналата се на корта след майчинство Серина Уилямс, която загуби финала на „Уимлбълдън“ от Анжелик Кербер, прогресира с цели 153 позиции и вече е №28 в света с актив от 1615 точки.

На върха в ранглистата остава румънката Симона Халеп със 7571 точки, следвана от Каролина Вожняцки с 6740 и Слоун Стивънс (5463 точки), за която третото място рекордно в кариерата й до момента. Шампионката на „Уимбълдън“ Анжелик Кербер се изкачи от шесто на четвърто място.

Подобни статии

Top