Вики Томова срещу американка в първия кръг на Индиан Уелс

Първата ни ракета при жените премина през квалификациите и за първи път ще играе в основната схема на турнир от подобен ранг

Първата ни ракета при жените Виктория Томова ще се изправи срещу американката Клеър Лу в първи кръг на силния турнир от WTA 1000 в Индиан Уелс, САЩ, отреди тегленият жребий за надпреварата.

Вики достигна до основната схема на турнир от подобна категория в тениса за първи път в своята кариера, след като преодоля 96-та в света Астра Шарма от Австралия с 6-4, 6-1. Томова и Лу нямат мачове помежду си до момента, а победителката от срещата им ще играе с 16-та в схемата представителка на домакините Коко Гоф.

Световната номер 1 при дамите Ашли Барти от Австралия отказа участие в съревнованието, тъй като не е достатъчно подготвена за атака на титлата. Тя първоначално бе заменена в основната схема на турнира от чехкинята Барбора Крейчикова, която обаче също се оттегли поради травма на ръката. Така, на нейно място попадна французойката Ализе Корне, 33-а поставена, която почива в първи кръг и ще играе с една измежду сънародничката си Хармони Тан или Ребека Петершон от Швеция. Мястото на Корне в турнира пък е заето от квалификантка. Втората в схемата Арина Сабаленка от Беларус почива в първи кръг, а във втори ще играе с победителката от Кейти Боултър (Великобритания) и Жасмин Паолини (Италия).

Третата Ига Швьонтек от Полша ще играе една измежду французойката Клара Бюрел и Анхелина Калинина от Украйна. Анет Контавейт, която е четвърта поставена, ще срещне словачката Кристина Кучова или румънката Елена-Габриела Русе. Шампионката от миналата година Паула Бадоса от Испания, която е пета в схемата, ще играе с Хедър Уотсън (Великобритания) или чехкинята Тереза Мартинцова в спор за място в трети кръг.

Най-интригуващият сблъсък при жените от първи кръг на надпреварата противопоставя представителката на домакините Слоун Стивънс и четиркратната шампионка от Големия Шлем Наоми Осака. Индиан Уелс 2022 продължава до 20 март.

Снимка: БФ Тенис

Подобни статии

Top