Вики Томова взе сет, но отпадна от US Open (ВИДЕО)

Българката изигра силен втори сет, но загуби с 2:6, 6:2, 3:6 от американката Лорън Дейвис

Виктория Томова приключи участието си на US Open. Втората ракета на България отстъпи с 2:6, 6:2, 3:6 от №97 в света Лорън Дейвис.

26-годишната софиянка изигра много силен втори сет, но това не се оказа достатъчно и тя бе елиминирана на тази фаза от турнира за втора поредна година. Така българското участие при дамите приключи, след като и Цветана Пиронкова беше елиминирана в първи кръг.

Вики стартира уверено срещата и до петия гейм двете с Дейвис печелеха подаванията си. Тогава дойдоха два последователни пробива от американката и първият сет бе за нея – 2:6.

Вики отвърна  със силна игра, като проби два пъти в късната фаза на втората част, в която игра страхотен тенис. С 6:2 българката вкара мача в решаващ сет, който започна с пробив за Томова. За съжаление Дейвис върна брейка веднага, което се оказа ключово.

При 3:2 тя проби отново, а при 5:2 на сервис на Вики имаше три мачбола, която нашата тенисистка спаси. Геймът бе спечелен от българката, но след това американката затвори мача с подаване на нула.

Подобни статии

Top