„Викинги“ спечели турнира „Легендите не умират“

Второто издание на надпреварата в памет на Аян Садъков, събра 22 отбора на „Лаута“

Второто издание на фенския футболен турнир „Легендите не умират“ в памет на великия Аян Садъков се проведе на 2-ри юни на изкуствения терен на „Лаута“, а победител е отборът на „Викинги“, съобщава официалната страница на клуба.

Турнирът се проведе за първи път миналата година, като част от инициативата за изграждане на „Алея на славата“ в рамките на стадион „Локомотив“. Началото ѝ беше поставено в края на 2018-а година със скулптурата-паметник на Аян Садъков. Средствата от състоялото се второ издание на турнира също ще отидат в подкрепа на каузата.

В турнира тази година се включиха цели 22 отбора. Срещите бяха с продължителност 20 минути. Точно в 12:00 часа, когато сирените завиха, турнирът бе прекъснат, а с двуминутно мълчание локомотивци почетоха паметта на Христо Ботев и героите, дали живота си за свободата на България.

Победител в надпреварата стана отборът на „Викинги“, като първи подгласник е „Уникални кадри“, а третото място е за „Пияни и опасни“.

Индивидуалните награди получиха:
За цялостно представяне – Николай Спасов (Гарата)
За най-добър вратар – Димитър Цанков (The usual suspects)
Голмайстор на турнира стана Кристиян Хорманов (Викинги)
Най-красив гол – Христо Николов (Гарата)

Наградите бяха връчени от капитана на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев.

Надпреварата бе съпътствана от много положителни емоции, като дори преваляващият от време на време дъжд не успя да попречи участниците да дадат всичко от себе си. Организаторите се бяха погрижили да има студена бира и ароматна скара за всички, а най-щастливи бяха малките локомотивци, за които имаше много изненади, включително и вкусна торта.

Подобни статии

Top