Виктор Генев: Всеки мач с фланелката на Ботев е специален! - DC news

Виктор Генев: Всеки мач с фланелката на Ботев е специален!

Опитният защитник даде специално интервю за новия брой на „Канарче“

ВикторГенев е роденна 27.10.1988г. Железният защитник е вече с 69 мача за отбора на Ботев (Пловдив). Непоколебим, всеотдаен и постоянен в изявите си  това
са само част от изключителните му качества. Неотдавна Виктор даде кратко интервю за бюлетин „Канарче“.

– В средата на миналата година се завърнахте в Ботев. С какво второто Ви присъствие в Ботев е по-различно отпървото?

– Щастлив съм от факта, че отново имам възможността да облека фланелката на Ботев. Първият ми престой беше наистина доста специален и емоционален. Чувствам се страхотно отново да бъда част от колектива и се надявам да имаме възможността да повторим успехите.

– Тази година сте и капитан на отбора в отсъствието на Тодор Неделев. В същото време Ботев разчита и на доста млади състезатели, при това не само от нашата школа или родина, но дори и от чужбина. Тежи ли много лентата? Какво е за Вас да сте капитан в такава ситуация?

– Да носиш капитанската лента на отбор като Ботев е нещо специално. Отговорността и е доста голяма и за мен е чест! Тошко е капитанът на отбора, а поради неговото отсъствие аз носих лентата. Хубаво е, че отборът дава възможност на млади играчи да се изявяват, което е похвално, но тук е важният момент – шансът, който им се дава да го сграбчат. Във футбола няма млади или стари.

– Естествен лидер сте на терена. Виждате ли се един ден и като треньор?

– Аз изобщо не се приемам като лидер. За да върви един отбор, трябва всички в  съблекалнята да са лидери. За пореден път казвам, че колективът в съблекалнята много помага на отбора да върви напред.

– Вече стана ясно, че пред Ботев този сезон е поставена нова цел – влизане в ТОП 6 и евентуално – участие в европейските турнири. Постижима ли е тя според Вас?

– Започнахме сезона добре, но има доста мачове до края. Затова на този етап всеки следващ мач е най-важен. Надявам се в края на сезона Ботев да бъде колко се може понапред в таблицата.

– Имате над 60 мача за Ботев. Едва ли е нужно да питаме дали любимият ви не е на 24 май 2017 г. Но все пак? Какви са спомените Ви за този финал от  дистанцията на времето?

– Не деля мачовете. Всеки един мач е специален за мен, когато нося фланелката на Ботев. За мен е чест и голямо удоволствие да бъда част от този отбор. Да, наистина 24 май 2017 беше специален ден, успяхме да зарадваме много хора и се надявам в близко бъдеще да изпитаме тази емоция отново заедно.

– От гледна точка и на международния Ви опит – как гледате на моментното състояние на българския футбол?

– Радващото е, че се вижда напредък е българския футбол и се надявам тази възходяща тенденция да продължи (интервюто бе взето преди срещата на  националите с Литва, б.ред.)

– На кой от чуждите отбори симпатизирате най-силно?

– На Реал (Мадрид).

–  А как обичате да прекарвате свободното си време?

– Свободното си време прекарвам със семейството си.

Подобни статии

Top