Виктория Григорова: В Марица се работи на най-високо ниво (ВИДЕО)

Центърът на шампионките се надява да направи силен четвърти сезон в НВЛ, за Купата и в групите на Шампионската лига

Виктория Григорова е част от ВК Марица (Пловдив) от есента на 2015 година. Тя печели три шампионски титли (2016, 2017, 2018), два пъти триумфира в турнира Купа България (2017 и 2018) и веднъж в единственото издание на Суперкупата (2015). Миналата година беше част и от историческия успех на Марица, който стана първият български женски волейболен клуб, класирал се за групите на Шампионска лига.

Наскоро Виктория Григорова заедно със Симона Димитрова, Силвия Андреева и мениджъра на клуба Борис Халачев бяха гости на училище „Христо Смирненски“ в град Хисар. Шампионките играха волейбол с децата от училището и ги поканиха на мач на Марица.

– Започваш четвърти сезон в клуба. Как се чувстваш след толкова много успехи?

– Прекрасно, щом има титли и купи, всичко е прекрасно.

– Този сезон ще играете директно в групите на Шампионска лига. Има ли отбор, който предпочиташ да се падне в жребия?

– Нямам предпочитания за жребия. Надявам се представим по-добре от миналия сезон. Миналата година влязохме в групите, тази година започваме от групите и очакваме победи. Градим нагоре и нагоре и се надавям да има успех.

– Как върви подготовката към този момент?

– Подготовката върви прекрасно, тренираме усилено. Не сме в пълен състав все още, но момичетата, които са тук се трудят много и работим челенасочено.

– Харесва ли ти Пловдив?

– Градът е много хубав и обстановката за работа е много приятна. Това ме връща четвърта година подред тук. Обстановката, мястото, хората и условията са много добри.

– В България няма друг волейболен клуб, в който се работи по такъв начин?

– За съжаление в България няма друг такъв клуб. Била съм в клубове в Европа, в които не се работи така както тук. В Марица се работи на едно много високо ниво, което мен лично много ме радва и на всичко отгоре е в България.

– Как прекара лятото и успя ли да си починеш?

– Това лято ми беше едно от най-разтоварващите. Успях да си почина много добре, имах нужда от физическа и психическа почивка.

– Какво ще си пожелаещ за предстоящия сезон?

– Първо искам да имаме прекрасни успехи в Шампионска лига и да защитим това, което правим в България вече пета година.

Подобни статии

Top