Виктория Михайлова и Пламен Николов на балотаж за кметския пост в Калояново - DC news

Виктория Михайлова и Пламен Николов на балотаж за кметския пост в Калояново

Избирателната активност в селото бе 36%

Без победител и избирателна активност от 36% премина първия тур на частичните избори за кмет на община Калояново. На втория тур, който ще се проведе на 10 октомври 2021  отиват двамата кандидати с най-много гласове.

Виктория Михайлова от местната коалиция ГЕРБ/СДС е получила 1 611 гласа, а Пламен Николов от НФСБ е подкрепен от 742-ма избиратели. Останалите двама  кандидати отпадат от балотажа – Веселин Бонов от БСП е спечелил 591 гласа, а Ивайло Кръстев от Обединена социалдемокрация – 322.

Данните са от последното заседание на Общинската избирателна комисия в Калояново и с апубликувани са сайта на комисията. Резултатите са от протоколите на 20-те секционни избирателни комисии.

Ето как двамата кандидати, които отиват на балотаж коментираха резултатите:

„Надпреварата беше много коректна, но имаше ниска избирателна активност. Призовам следващата неделя гражданите да бъдат по-активни. Мога да обещая на хората работа, отговорно и разумно управление и промяна“, каза Виктория Михайлова

„Избирателната активност не беше висока, но хората показаха, че искат сериозна промяна. Очаквам мощна подкрепа на балотажа и се надявам, че гласовете на Кръстев и Бонов също ще преминат към мен. Хората, които искат промяна, ще се постарят да идат до урните„, заяви Пламен Николов

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top