Винените критици се събират на бал в Пловдив

Ежегодният „Коледен бал на енолозите“ отново ще събере на едно място лицата на винарския бранш у нас

За поредна година „Съюз на енолозите в България“ организира най-бляскавото си събитие: Коледният бал на енолозите 2019.

Това е събитие с повече от 10-годишна история, което в края на всяка година, когато гроздоберната кампания вече е приключила и реколтата е прибрана и винифицирана, обединява и събира на едно място голяма част от специалистите, заети в лозаро-винарския сектор у нас.

Традиционно на него присъстват енолози, винари на свободна практика, собственици на изби, сомелиери, търговци на вино, т.е. хората, които създават най-добрите български вина и се грижат за високото им качество и добър имидж у нас и по света.

По време на официалната част на събитието председателят на УС на „Съюз на енолозите в България“ инж.Станимир Стоянов ще връчи:

1)    Наградата „Христо Дерменджиев“ на студента с най-висок успех от завършващия випуск на катедра „Технология на виното и пивото“ към УХТ-Пловдив;

2)    Наградата „Млад енолог на годината“ на най-изявения млад колега през годината. Нейната цел е да поощри и мотивира младите и амбициозни хора, които тепърва навлизат във винарския бранш;

3)    Награда за цялостен принос към винарството в България;

4)    Титлата „Енолог на годината“ 2019: на Бала се провежда гласуването и награждаването на Енолога на годината – престижна титла, която се връчва ежегодно на най-заслужилия енолог. Гласува се тайно, а право на глас имат всички колеги, присъстващи на бала.

След приключване на официалната част Коледният бал на енолозите продължава със забавна програма, музика, веселие и разбира се – много наздравици. И като споменаваме наздравици, разбира се един Бал на енолозите няма как да мине без хубаво вино – вината се осигуряват от участниците, което означава, че на събитието ще може да се опитат без съмнение най-добрите български вина, много от тях носители на международни отличия и златни медали от световни конкурси и всепризнати винени критици.

Top