Виртуозната Мидори с виртуален концерт за пловдивска АГ болница

Цигуларката ще свири специално за екипа и пациентите на болница „Селена“

40-минутен концерт ще подари виртуозната цигуларка Мидори Гото на екипа и пациентите на болница „Селена“. Събитието ще бъде излъчено на живо днес, 10 декември, от 14.15 часа на територията на болница „Селена“.

„Не всеки ден може да се чуе концерт на музикален гений от ранга на Мидори, а особено трогателен е фактът, че Мидори ще свири специално за болница „Селена“, коментираха от лечебното заведение.

Инициативата е част от световното виртуално турне на Мидори, предназначено за медици и пациенти в условията на пандемия.

„Музиката има качеството да сплотява хората. Тази способност да се слушаме взаимно е в основата на комуникацията за всяка една сфера на живота ни“, споделя Мидори, и допълва, че точно в момент като този, не трябва да губим връзката с музиката.

Мидори има опит като концертен цигулар повече от 30 години. Свирила е заедно с някои от най-добрите световни оркестри, включително Лондонския симфоничен оркестър, Берлинската филхармония и Бостънския симфоничен оркестър.

Звездата на Мидори изгрява на 11-годишна възраст, когато Зубин Мета я кани да участва в новогодишния концерт на Нюйоркската филхармония. На 14 години прави и първия си запис под диригентството на Пинкас Цукерман. Оттогава Мидори е сред водещите цигулари в света, а концертите й се превръщат в истинско пиршество за сетивата на любителите на класическата музика.

Концертът се реализира с подкрепата на „Сдружение Перспективи 21“.

Подобни статии

Top