Виртуозният акордеонист Петър Ралчев с публична лекция и майсторски клас в АМТИИ - DC news

Виртуозният акордеонист Петър Ралчев с публична лекция и майсторски клас в АМТИИ

Музикантът е вторият звезден гост на проекта на Академията „Проекции на диалога“

Публична лекция на тема „Мястото на българската музика в музикалния Космос“ ще изнесе виртуозният акордеонист Петър Ралчев на сцената в Концертна зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/ от 11:00 часа. Линк към събитието във Facebook ТУК.

Лекцията е с вход свободен и ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Петър Ралчев е вторият звезден гост на най-новия интригуващ проект на АМТИИ „ПРОЕКЦИИ НА ДИАЛОГА“, който стартира през есента на 2021 година при голям интерес.

Веднага след лекцията, от 13:00 часа, е началото на уъркшопа, майсторски клас, в който знаменитият акордеонист ще сподели богатия си професионален опит със студентите на Академията в активен обмен на идеи, знания и добри практики.

Третият етап на гостуването му ще бъде подкаст епизод, в който ще разговаря с асистент Ангел Маринов – негов млад колега, акордеонист и преподавател  в АМТИИ.

Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия поглед на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде достъпен във всички популярни платформи за слушане.

Виртуозният акордеонист Петър Ралчев е една от най-ярките звезди на съвременната българска и световна музикална сцена.

Създател на уникален стил, който съчетава виртуозност, мелодичност, богата хармония и импровизация. Петър Ралчев свири с почти всички именити музиканти в народната музика и променя представите за акордеона, съществуващи до момента.

Той разчупва бариерите на много жанрове и ги обединява в изтънчена, калейдоскопична музика. Възприятията му са отворени и към музиката на други народи и днес той е един от най-известните и уважавани акордеонисти в Европа.

„ПРОЕКЦИИ НА ДИАЛОГА“ e част от Програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата.

 

Подобни статии

Top