Вирус повали Ангел Кодинов преди СП по кану-каяк

Старши треньорът на националите Милко Казанов очаква медали от българите

Многократният медалист от Световни и Европейски първенства за юноши и участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро Ангел Кодинов е повален от вирус. Това съобщи днес на пресконференция на езерото „Ариана“ в София старши треньорът на националните отбори по кану-каяк Милко Казанов.

„В момента отборът е на подготвителен лагер в Пирдоп. За съжаление Ангел Кодинов има здравословен проблем. От вчера той е с лека температура. Явно е вирус, но се надявам да се оправи. Очакванията ми са той, Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк), както и двойката ни каяк – Радослав Стефанов и Денис Димитров, да подобрят постиженията си през тази година. Винаги стават изненади. Чакаме медали. За младите е важно да участват на голям форум. Това определено може да помогне и те да се запалят още повече и да замечтаят за отличията“, заяви Казанов.

Изпълнителният директор на БФКК Евелина Петрова изрази задоволство от факта, че страната ни отново ще приеме първенство от такъв ранг.

„За поредна година сме домакини на голям форум. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за подкрепата. Тече трескава подготовка, за да може всичко да е на нужното ниво. Не мога да подмина факта, че липсата на втори канал е проблем. Когато кандидатствахме за това първенство, получихме уверението, че ще имаме допълнителното съоръжение. Просто еколозите не спират да завеждат дела и това спира всичко. Няма спор, че още един канал ще е от огромна полза. Дано това се случи скоро, защото е пряко свързано с бъдещите ни кандидатури за домакинства“, коментира Петрова.

След края на официалната част националите и треньорът им направиха кратко шоу в езерото „Ариана“. Денис Димитров и Радослав Стефанов си спретнаха импровизирано състезание с Милко Казанов и Димитър Петров на двойка туристически каяци. Националният треньор Казанов похвали с усмивка кануиста Петров колко добре се справя с каяка.

Официалното откриване на Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще бъде на 25 юли от 18:30 часа в Античния театър в Пловдив.

Подобни статии

Top