Висшата лига се завръща на 12 юни с мачове на неутрален терен!

Клубовете в Италия единодушни за доиграване на сезона на всяка цена

Висшата лига може да се завърне на 12 юни. Това обсъдиха днес 20-те клуба, чиито представили участваха във видеоконферентна среща, продължила три часа и половина, твърдят „Дейли Мейл“, „Сън“ и „Мирър“. Всички отново са потвърдили желанието си сезонът да завърши докрай, стига правителството на Великобритания да позволи това.

Нормалните тренировки ще бъдат подновени на 18 май, а целта е мачовете да се подновят на 12 юни.

Другият важен момент е, че срещите ще се проведат на неутрални терени. Те ще са 12 на брой и трябва да се намират извън натоварените централни зони на съответните градове. Стадионите още не са избрани окончателно, но се твърди, че „Лондон Стейдиъм“, „Емиратс“ и „Етихад Стейдиъм“ ще бъдат част от тях, както вероятно и базата на националния отбор „Сейнт Джордж Парк“.

Клубовете са насрочили нов разговор за следващия петък – 24 часа, след като Борис Джонсън обяви кои и какви мерки ще останат, след като срокът на настоящия период на изолация изтича на 7 май.

В официалното изявление на Висшата лига не потвърждава нищо от споменатото. В него само се изтъква, че клубовете продължават да стоят зад позицията, че сезонът трябва да се довърши, съобразно мерките на правителството и медицинските препоръки. Твърди се, че решения не са взети, а просто са обсъждани варианти.

Всички 20 клуба в италианската Серия „А“ също гласуваха в подкрепа на намерението футболният сезон в Италия да завърши. Въпреки че до този момент Торино и Бреша категорично бяха против, а Масимо Челино дори обяви, че отборът му няма да излиза на терена, ако се вземе решение първенството да се поднови, днес и тези два клуба са гласували „за“. Това се е случило по време на днешната видеоконферетна среща между представителите на 20-те клуба.

Резултатът от вота означава, че както федерацията, така и клубовете ще работят в посока на това сезонът да завърши. Сега обаче трябва и правителството да даде своето разрешение.

Днес стана ясно, че четири клуба – Болоня, Парма, СПАЛ 2013 и Сасуоло, вече са получили разрешение в понеделник да подновят тренировки.

В Испания пък правителството даде зелена светлина на отборите и спортистите да подновят тренировки от 4 май, което означава скорошно подновяване на мачовете от Примера дивисион.

Футболните клубове получиха разрешение да правят тестове за коронавирус на своите футболисти, като лекарските щабове ще решават кои играчи да бъдат тествани.

Изследванията няма да бъдат масови и трябва да се проведат при строго спазване на установените правила и норми. Испания е една от най-пострадалите страни от пандемията с коронавирус.

Подобни статии

Top