Висшата лига в Англия се завръща на 8-ми юни

Мачовете ще се играят пред най-много 500 души, ангажирани пряко с провеждането и отразяването им

Датата, на която надпреварата във Висшата лига ще бъде подновена, е 8 юни. Такава е целта, която са си поставили всички ръководни фактори в английския футбол, съгласувайки плана с правителството на Великобритания.

За всички вече е ясно, че двубоите ще се играят при закрити врати, като в момента се уточнява бройката на лицата, които ще могат да присъстват на стадионите в оставащите 92 срещи до края на сезона.

Според „Дейли Телеграф“ минималната бройка, включваща играчи, треньори, медицински щабове на двата отбора, официални лица от Висшата лига и представители на медиите, е 300 човека. Ако двубоят се излъчва на живо, то цифрата се увеличава до 323-ма. Тя е подобна на тази, която вече обявиха официално от Бундеслигата. Според протокола там на всеки мач могат да присъстват максимум 322 души. В Премиър лийг още 70 човека персонал на телевизиите, излъчващи мачовете на живо, ще ще бъде допуснат около стадионите, но не и вътре в тях.

Премиър лийг вече обсъжда с клубовете всички варианти. Според „Телеграф“ максималният брой хора, който ще може да присъства на стадионите по време на оставащите двубои, е 500 души. Сезонът трябва да приключи на 27 юли.

В петък ще се състои поредната видеоконферентна среща между представители на 20-те клуба, на която ще бъдат очертани и конкретните параметри около подновяването на кампанията.

Top