Вицепрезидентът Илияна Йотова открива Х-я юбилеен форум за социална икономика - DC news

Вицепрезидентът Илияна Йотова открива Х-я юбилеен форум за социална икономика

Във форума участват над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от страната и чужбина

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Пловдив Х-я Европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика.

В 11.00 часа в Международен панаир Пловдив Йотова ще участва в откриването на форума пред палата №11. Тя ще отправи приветствие към участниците в събитието.

В периода от 20 до 23 юни, ще участват над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина.

Организатори на събитието са Националният съюз на трудово-производителните кооперации в България и Министерството на труда и социалната политика.

Приветствия към участниците в събитието ще отправят също Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, Георги Гьоков – министър на труда и социалната политика на България и Никола Шмит – комисар за работни места и социални права в Европейската комисия. На официалната церемония ще присъстват също Христо Проданов – министър на туризма, Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа, Иван Иванов – министър на земеделието, Диана Ковачева – омбудсман на Република България, Смилен Вълов – изпълнителен директор на Агенция по заетостта, Георги Титюков – заместник – кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ на Пловдив, кметове на общини.

Организатори на събитието са Националният съюз на трудово-производителните кооперации, Министерството на труда и социалната политика и Международен панаир Пловдив.

Десетото юбилейно издание се провежда под мотото „Справедлива, солидарна и трансформираща социална икономика“. Богата делова програма съпътства форума, а в предвидените конференции, дискусии и кръгли маси се включват представители на европейските институции, българското правителство и местната власт, на научно-изследователските среди и гражданския сектор, на бизнеса в този специфичен бранш.

Входът за посетители е свободен.

Top