Каракачанов: Нямаме друг път като държава, циганското население трябва да бъде вкарано в пътя

Красимир Каракачанов: След 25 години интеграция ромите са все по-дезинтегрирани

След 25 години ромска интеграция в България циганското население не само не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано. За да бъдем обективни, трябва да отбележим, че част от тези наши съграждани живеят по съвсем нормален начин – имат две-три деца, изпращат ги на училище, работят и не се издържат със социални помощи, живеят в нормални жилища, стараят се да се интегрират сами.

Това каза за БНТ вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в началото на коментара си за концепцията на партията за ромската интеграция.

„Минимум половината от това население живеят в един различен свят. И още по-лошо – благодарение на измислени правозащитници, които им втълпяват, че имат само права и всичко останало няма значение, тези хора повярваха, че могат да правят каквото искат в държавата – тоест могат да не си пращат децата на училище, могат да си пращат децата на магистралата да проституират, да крадат, да просят, могат да не ги възпитават, могат да влязат в двора ти и да ти откраднат собствеността, могат да ти пребият или изнасилят. Тази част от циганското население трябва да бъде вкарана в пътя“, категоричен беше вицепремиерът.

По думите му независимо от бурните реакции срещу предложенията на ВМРО „нямаме друг път като държава“.

 

 

Подобни статии

Top