Вижте хотшота на Гришо при победата над Колшрайбер (ВИДЕО)

Давид Гофен смята българина за труден и много добре физически подготвен съперник

Официалният сайт на АТП определи удар на Григор Димитров за хотшот при победата му над Филип Колшрайбер на Мастърса в Монте Карло. Българинът направи зрелищно воле с плонж  върху червената настилка на корта по време на втория сет при резултат 4:6, 4:2 и 15:0.

Гришо направи още едно ефектно изпълнение, но точката тогава отиде в полза на германеца.

В същото време съперникът му на четвъртфиналите Давид Гофен разкри какви са очакванията му за днешния сблъсък с Гришо, както и дали този двубой ще попречи на участието на двамата на двойки. До този момент белгиецът има само една победа от седем мача с Гришо на ниво АТР и е наясно, че го очаква много тежък мач. Битката започва в 12:00 часа на Централния корт.

„С Григор напоследък играем често един срещу друг и тренираме заедно, особено на клей“, разкри белгиецът пред сайта на АТР.

„Познаваме се добре. Той винаги е много труден противник. Григор е много добре физически подготвен. Движи се страхотно по корта. За мен е много трудно да намеря начин да надделея над него”, каза още Гофен и допълни:

„На клей мисля, че досега не сме играли един срещу друг. Това ще бъде за първи път.“

Давид коментира и по доста интересен начин факта, че по-късно през деня двамата ще трябва да играят и в турнира на двойки, този път рамо до рамо.

„Това е четвъртфинал, каквото и да стане, ние двамата ще трябва после да играем на двойки заедно и това няма да бъде проблем“, категоричен бе белгиецът.

Относно травмата в окото, която Гофен получи по време на полуфинала срещу Гришо в Ротердам, той заяви, че се опитва да не мисли за него, но издаде, че играе за със специална леща.

„Не мисля вече за него. Ако усетя, че ме притеснява, ще мисля за окото през цялото време и няма да мога да се концентрирам върху тениса. Но вече свикнах с лещата и не мисля затова. Всичко е много добре и мога да забравя за лещата. Това е целта“, каза партньорът на Димитров на двойки.

„Правя упражнения всеки ден, за да може нивото на зрение на двете очи отново да е еднакво. Работя върху това зрението ми да бъде, каквото беше преди“, завърши Гофен.

Подобни статии

Top