Вижте къде може да заведете децата си на 1 юни в Пловдив - DC news

Вижте къде може да заведете децата си на 1 юни в Пловдив

ПРОГРАМА

1 ЮНИ

1 юни – 10.00 часа, НГСЕИ, Откриване на новите ателиета на ул. „Филип Македонски“ 1, до ресторант „Сентрал парк“

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив и Община Пловдив ви поканят на кратка церемония по официалното откриване на ремонтираната база, която училището получи с решение на Общински съвет – Пловдив по предложение на Кмета Здравко Димитров. Това са 6 нови ателиета за практически занимания за изработване на театрален, кино и тв декор, бутафория и художествено осветление. Церемонията на 1 юни 2022 г. в 10.00 часа включва молебен за здраве, отслужен от отец Еленко, прерязване на трикольорна лента и разглеждане на новите помещения.  Сградата ще бъде открита от Кмета Здравко Димитров, ще присъстват заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и кметът на район Централен Георги Стаменов.

След церемонията, на детската площадка по повод Международния ден на детето – 1 юни, учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще изнесат малък спектакъл, ще рисуват заедно с малчуганите върху глинени фигурки, които после децата ще могат да отнесат в къщи за спомен от празника и ще гримират желаещите деца като любими приказни герои.

01.06. , в Епископската базилика на Филипопол , 09:00 – 10:30 ч. 

Творческа работилница „Мозайка” под ръководството на специалисти на ОИ „Старинен Пловдив”, част от „Празник на детето в Стария град“

01.06., Къщата на Верен Стамболян, 10:00 – 12:30 ч.  

Творческо ателие за изработка на кукли и беседа с тема „Облеклото от епохата на  Възраждането” с обучител Ангелина Янакиева: уредник на Къщата на Верен Стамболян, част от „Празник на детето в Стария град“

01.06., Пл. „Стефан Стамболов“, пред Община Пловдив, 10:30 – 12:30

„Ася в страната на талантите“ – детска програма за малчугани с изявени таланти. Малчуганите ще се повозят в лодки с приказките, ще поговорят с облаците по телефона… „Валежи“ от изненади, томболи, игри и… детски талантливи изпълнения ще се „изсипят“ върху и в близост до сцената! Организатор Община Пловдив

01.06., Дондуковата градина,  10:00 часа

За първа година Регионалният природонаучен музей – Пловдив организира Музикален празник по случай Деня на детето. Интересът към събитието е рекорден – в програмата ще се включат над 200 деца от 16 детски градини и много други учебни заведения и музикални школи в града. Децата и техните ръководители са подготвили богата палитра от музикални, вокални и танцови изпълнения. Събитието не е на конкурсен принцип – участниците ще получат подарък и грамота в знак на уважение към техния талант и старание.

Пълната програма може да бъде видяна на: https://rnhm.org/bg/news/index/351

01.06., Пл. „Стефан Стамболов“, пред Община Пловдив, 17:30 – 20:00 часа

„ВЪЛШЕБНО ЛЯТО с КАТРА ФМ“ – детска развлекателна програма с участието на деца от младежките школи в града, изявени млади таланти в популярни телевизионни формати, вокалните групи на „Госпожа Опера“, „Пеещите котенца“, танцьори, балерини и гимнастички. На сцената и около фонтана на площада ще има много игри с децата от публиката. И тази година екипът на радиото застава зад благородна кауза заедно с доброволците от БМЧК. Пловдивското радио организира създаването на детска библиотека в „Клиниката по педиатрия и генетични болести“ към УМБАЛ “Свети Георги“. Всички гости на празника могат да се включат със символично дарение от левче в касичките на Младежкия червен кръст, срещу което получават водичка или сокче. А в края на празника участват  в голямата томбола, която разпределя чували с играчки, велосипеди, тротинетки, музикални инструменти, плажни артикули, матраци, машини за сладолед или пуканки и много други награди. На самия финал, традиционно ще бъде разрязана и най-голямата торта „Колекция“ с парченце за всяко дете.

01.06., Държавен куклен театър – Пловдив от 18:00 ч.

Благотворително представление на театъра. Постановката „Малкият Принц“ ще се играе с вход свободен. На място в кутии ще се събират средства в подкрепа на лечението на малката Бояна.

Безплатни покани на касата на Кукления театър

01.06., Античен театър,  от 20:30 ч.

Церемония за връчване на XI Годишни награди на Фондация Енчо Керязов в началото на големия спектакъл “Нощ на звездите” в чест на талантливите български деца и младежи, който тази година е под патронажа на кмета на Община Пловдив г-н Здравко Димитров.

1 2

Подобни статии

Top