Вижте как една артистка преобразява кукли (СНИМКИ)

Съвременното общество упорито ни втълпява, че ако не се вписваме в определени критерии за красота, не сме привлекателни

Килограмите, които трябва да бъдем, са строго регламентирани, както и пропорциите на тялото и чертите на лицето, а идеята, че естественият външен вид не е повод за гордост, умело ни се втълпява още от ранна детска възраст.

В това твърдо вярва една украинска артистка, която е категорична, че начинът, по който изглеждат куклите, оказва влияние върху мирогледа на момиченцата, пише woman.bg.

Ако куклите, които са първият модел за подражание за много момиченца, са силно гримирани и с перфектни мерки, децата израстват с мисълта, че всяка различаваща се от тази визия е неприемлива.

Опитът за вписване в нереалистични модели може да е причина за ниско самочувствие, пораждане на комплекси относно външния вид и развитие на хранителни разстройства на по-късен етап, разкриват психолози.

За да покаже на света, че естествената визия е красива и децата трябва да бъдат възпитавани да я ценят и търсят, Олга Кеменетская купува и преправя кукли. Тя премахва грима от лицата на Барби-тата и прави чертите им по-натурални и реалистични, за да помогне на децата да обикнат образа, който виждат в огледалото.

 

Подобни статии

Top