Вижте как Пловдив празнува Съединението на България (СНИМКИ)

Празникът започна с тържествен молебен

С тържествен молебен в църквата „Света Богородица“ започнаха официалните тържества по случай Съединението на България и празника на Пловдив. Много граждани, официални лица, сред които кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, председателят на Общински съвет Савина Петкова, народни представители, общински съветници, заместник-кметове, районни кметове присъстваха на молебена, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.

Владиката за пореден път призова към вяра и любов между хората. Според него съвременното българско общество е изпаднало в състояние на омраза, безпаметност, страх и егоизъм.

„Срещу отровата, разяждаща общественият организъм, лечението е противоотрова, а противоотровата на омразата е любов, на безпаметността е памет, на страха – смелост, а на егоизма е човеколюбие“, каза митрополит Николай. По думите му по-добро и по-ефикасно лечение на обществените болести от вярата, надеждата и любовта няма.

„Днес отправяме молитва да пребъде нашето скъпо отечество в мир, благоденствие, независимост и единство. На разединението на съвременното общество да противопоставим христовата любов, толерантност, човеколюбие и солидарност“, каза още владиката. Според  него нашият народ винаги е бил въоръжен с най-силните оръжия срещу злото – вярата в бога и любовта към отечеството.

1 2 3

Подобни статии

Top