Вижте как реферът на мача Ботев – Дунав срича в Народното събрание (ВИДЕО)

Елитният съдия и депутат Стефан Апостолов стаха за смях на цяла България от парламентарната трибуна

Елитният рефер и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов се превърна в централна фигура по време на вчерашното заседание на Народното събрание. Апостолов изуми колегите си в пленарната зала, като в рамките на малко повече от минута прочете текст, част от новия Закон за физическото възпитание и спорта. Но го направи по учудващо нескопосан начин – по зле и от ученик в първи клас.

По време на неразбираемото му сричане се наложи дори председателстващата заседанието Нигяр Джафер да го прекъсне, за да коригира думите му.

Видео от изказването моментално плъзна из социалните мрежи и набра популярност. Коментарите варират от обвинения в липса на начетеност, през саркастични теории на конспирацията за първия роботизиран народен представител до предположение, че става дума за най-обикновено притеснение на един млад човек от високата трибуна на парламента.

Стефан Апостолов е зам.-председател на парламентарната комисия по спорт. Днес той коментира станалото пред журналисти в парламента. Той обясни, че е международен футболен съдия, владее два езика и е завършил езикова гимназия. „Съмнявате ли се, че умея да чета“, попита той.

Апостолов обясни, че за първи път е бил на трибуната, чел е няколко часа промените в закона и някои от точките са били променени. „Човешко е да се греши“, добави той. Дори се обърна към един от представителите на медиите с думите: „Вие като начален журналист не сте ли правили грешки?“.

Стефан Апостолов е на 30 години и кара първия си мандат в НС. Той е професионален футболен съдия и съвместява политическите си задачи с тези на зеления терен, където свири международни срещи. Стефан е син на Апостол Апостолов-Поли – едно от „лошите момчета“ 90-те тодини, бивш футболен рефер и настоящ кмет на Симитли.

Стефан Апостолов ще ръководи утре от 15:00 часа мача от 11 кръг на Първа лига между Ботев (Пловдив) и Дунав (Русе).

Подобни статии

Top