Вижте кипъреца, който прегази крадец в имота си в Болярино (СНИМКИ И ВИДЕО)

С белезници докараха днес в Пловдивския окръжен съд кипъреца Димитракис Пирилис,

който прегази 30-годишния ром Петър Гаджанов, влязъл да краде крави от фермата му в нощта на 11 срещу 12 май.

Припомняме, че кипърецът спипал Гаджанов и другите му двама братя от Белозем, в имота си, докато се опитвали да откраднат кравите му. След като ги видял, той се качил в джип, марка „Форд Рейнджър“ и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около  600 м от фермата, Пирилис успял да застигне единият от тях – 30-годишният Петър Гаджанов и го блъснал с автомобила си. Петър починал от нараняванията при катастрофата. После Пирилис потеглил да търси и останалите роми, но не ги открил.

Арестуваха кипърец, прегазил крадец в Болярино

Прегазеният Гаджанов имал 14 присъди, една от които за кражба на 8 коне от имота на кипъреца. Лежал е седем години за тази кражба. Според жената, с която живее – Таня, той бил много добър човек и с години наред е бил краден от роми. Само през последната седмица са му откраднати 5 крави от имота.

Загиналият ром от Белозем – с 14 присъди, включително за кражба на коне от кипъреца

Според Таня, Пирилис гледал и своите, и нейните деца, а също давал хляб на множество хора от Болярино. Той бил 10 години полицай в Кипър, а преди това работел като военен. Не познавал майка си, тъй като родителите му се развели, когато бил на 14 години. Това разказа негов близък, дошъл от Кипър за делото.

1 2

Подобни статии

Top