Вижте кой мач орезили новият шеф на съдиите (ВИДЕО)

Скандалният пловдивчанинът Йордан Сталев оглави Съдийската комисия

Пловдивчанинът Йордан Сталев е новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Той ще остане в историята с един от най-скандалните мачове, изобщо в родния футбол. През 2002 година той е главен арбитър на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на „Лаута“. Тогава „смърфовете“ бият с 5:3, а Сталев не дава червен картон за игра извън наказателното поле с ръце на вратаря на Локо Васил Камбуров. След срещата „канарчетата“ дълго време протестират, но Сталев не трепва – все пак Локо е собственост на страховития бос Георги Илиев.

Изпълкомът на БФС реши Съдийската комисия да бъде поверена в ръцете на бившия рефер, в чиято кариера за около 10 години има едва 41 свирени срещи. Той ще наследи на поста Петър Петров, който по-рано този месец подаде оставка.

Сталев е бил дългогодишен главен счетоводител на МБАЛ „Пловдив“. Цялата досегашна съдийска комисия е разпусната с решение на Изпълкома.

Заместник на Сталев ще бъде бившият рефер Георги Йорданов от Габрово. Членове до края на сезон 2017/2018 ще бъдат: Мартин Богдев, Иван Вълчев, Радан Мирянов, Костадин Стоичков и Валентин Добрев.

Подобни статии

Top