Вижте кой ще отиде на театър с DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив!

Наградата от играта на DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

тази седмица печели нашият читател Станислав Главчев, който е дал правилен отговор на въпроса ни от миналата седмица:

Чия съдба проследява спектакълът „Възвишение“?

Правилният отговор е: 

в/ На Гичо и Асенчо

Очакваме нашата читателка  в офиса ни на бул. „Марица“ 154, за да получи своята награда – покана за двама за пиесата „Възвишение“ на 19 март. 

Спектакълът „Възвишение“ е по едноименния роман на Милен Русков. 

В него участват актьорите: Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Симеон Алексиев, Красимир Доков, Тодор Генов, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева.

Драматизацията е дело на Александър Секулов, режисьор е Иван Добчев. Сценографията е дело на Ивайло Николов, а костюмите – на Ива Гикова. Музиката е на Асен Аврамов, а за оръжието и специалните ефекти се грижи Манол Ружинов.

Награда „Икар“ 2014 за режисурата на Иван Добчев
Награда „Аскеер 2014“ на Бойко Кръстанов в категорията „Изгряваща звезда“ за ролята на Гичо
Номинация „Икар 2014“ за дебют на Красимир Василев за ролята на Асенчо

Историята проследява съдбата на Гичо и Асенчо – малко бунтовници, малко разбойници- в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира на хазната в Арабаконак. Тези нашенски „револуционери“ и за джоба си ще се погрижат, но и народа ще освобождават и „возвисяват“. Който не иска с добро – с бой!

Авантюрите, в които актьорите Асен Блатечки, Бойко Кръстанов и Красимир Василев попадат, пътувайки към свободата, ще ви разсмеят до сълзи. Надеждите им ще ви разплачат! И накрая ще ви „Возвисят“!

За тази „Револуция“ няма да прочетете в учебниците. Героите на Възраждането са без грим и фалшив патриотизъм, а стилизираният възрожденски език връща спомена за благия говор на нашите баби и дядовци.

През сезон 2016-2017 „Възвишение“ се завръща на обновената сцена на Драматичен театър-Пловдив, която беше опожарена дни преди премиерата на спектакъла през 2013 г.

Очаквайте и следващата ни игри с Драматичен театър – Пловдив!

Снимка: Драматичен театър – Пловдив

Подобни статии

Top