Вижте кой ще отиде на театър с DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

Наградата от играта на DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

тази седмица печели нашият читател Антон Дончев, който е дал правилен отговор на въпроса ни от миналата седмица:

Кой наш известен актьор и изпълнител участва в главната роля в спектакъла „Евридика в подземния свят“

Правилният отговор е: 

а/ Орфей

Очакваме нашият читател в офиса ни на бул. „Марица“ 154, за да получи своята награда – покана за двама за пиесата „Евридика в подземния свят“ на 30 април. 

Спектакълът „Евридика в подземния свят“ е създаден по пиесата на Сара Рул. Режисьор е Стайко Мурджев. Преводът е на Матей Тодоров. Пиесата е с награда „Пловдив 2018“ в раздел „Театър“ за екипа на спектакъла.

В ролите участват актьорите Луиза Григорова, Петко Венелинов, Стефан Попов, Дамян Тенев, Мариана Йотова, Радина Думанян, Боряна Братоева, Тодор Дърлянов, Троян Гогов.

Сценографията и костюмите са на Марина Райчинова, а музиката – на Петър Дундаков.

Награда „Икар 2016“ за сценография – Марина Райчинова

Номинации „Икар“ 2016
– Водеща женска роля – Луиза Григорова за ролята на Евридика
– Майсторско техническо осъществяване на спектакъла

„ЕВРИДИКА в подземния свят” поразява въображението.

Зрителят пътува из сумрачните земи на страстта, прекосява реката на забравата, учи езика на необяснимата и вечна любов.
Спектакълът е болезнено красива приказка за загубата, която те кара да вярваш още по-силно. За раздялата, която превръща сърцето ти в готово за нова среща.
Магическото превъплъщение на Луиза Григорова в ролята на Евридика ни прави възхитени свидетели на раждането на нова звезда в българския театър, а работата на Стайко Мурджев го утвърждава като един от значимите театрални режисьори у нас.

„Скъпа Евридика!
Снощи сънувах – изкачваме връх Олимп, започваме да се любим. Косите ти се превръщат в нежни извори, от които се стича вода, и аз те питам защо се стича вода от косите ти? А ти ми отговаряш: гравитацията тук е непреодолима…
И тогава скачаме от върха и политаме в облаците. Ти се хващаш за коляното, защото го одраска на един остър облак. После падаме в солено езеро. Събудих се. Прозорецът ме стресна. Помислих си: Евридика е мъртва. После се замислих: коя е Евридика? Стаята се разлюля и в този момент разбрах колко нищожни сме хората. И тогава постелята ми се озъби в разкривена усмивка и се замислих: Кой съм аз? Всичко това ме плаши, Евридика. Моля те, върни се!
С обич, Орфей.“ – „Евридика“, Сара Рул

Очаквайте и следващата ни игри с Драматичен театър – Пловдив!

Снимка: Драматичен театър – Пловдив

Подобни статии

Top