Вижте кой ще отиде на театър с DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

Наградата от играта на DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

тази седмица печели нашата читателка Ивелина Таушанова, която е дала правилен отговор на въпроса ни от миналата седмица:

Къде живее   „Наемателят“ (автор Матяж Зупанчич, режисьор Александра Петрова)?

Правилният отговор е: 

б/ В самостоятелен апартамент 

Очакваме нашата читателка в офиса ни на бул. „Марица“ 154, за да получи своята награда – покана за двама за пиесата „Наемателят“ (автор Матяж Зупанчич, режисьор Александра Петрова) на 23 май. 

Пиесата „Наемателят“ е създадена по текст на Матяж Зупанчич. Режисьор е Александра Петрова, а преводът е на проф. Людмил Димитров. Сценографията е на Десислава Банкова.

В ролите участват актьорите Тодор Дърлянов, Радина Думанян, Димитър Банчев, Добрин Досев.

Самостоятелен апартамент е нает от трима приятели, които си търсят още един съквартирант за свободната стая. Пуснали са обява и очакват кандидата. В един прекрасен ден идва тайнственият Владимир, чието минало е загадка. Те го приемат и оттук започват истинските им срещи. Прилагайки стратегията “разделяй и владей”, Владимир ще направи всичко необходимо в този дом да “владее мир”. Вълнуваща история за трудно уловимата граница между реда и тиранията, любовта и репресията, между „нормалното“ и екстремното. Авторът Матяж Зупанчич е професор по режисура в Любляна, многократен носител на най-голямата театрална награда в Словения – Грумовата.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Спектакълът съдържа сцени на насилие.

Очаквайте и следващата ни игри с Драматичен театър – Пловдив!

Снимка: Драматичен театър – Пловдив

Подобни статии

Top