Вижте кой ще отиде на театър с DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

Наградата от играта на DCNEWS и Драматичен театър – Пловдив

тази седмица печели нашата читателка Стефка Майорова, която е дала правилен отговор на въпроса ни от миналата седмица:

Кой е авторът на спектакъла „Момчето от последния чин“?

Правилният отговор е: 

а/ Хуан Майорга

Очакваме нашата читателка  в офиса ни на бул. „Марица“ 154, за да получи своята награда – покана за двама за пиесата „Момчето от последния чин“ на 17 февруари. 

Спектакълът „Момчето от последния чин“ е създаден по текстове от Хуан Майорга. Режисьор е Крис Шарков. Преводът е на Нева Минчева. Пиесата е с награда „Пловдив 2018“ в раздел „Театър“ за екипа на спектакъла.

В ролите участват актьорите Стефан Вълдобрев, Боряна Братоева, Димитър Николов, Димитър Банчев, Симеон Алексиев, Красимира Кузманова.

Сценографията и костюмите са на Ралица Тонева, а музиката – на Асен Аврамов.

Херман е учител по литература, който започва да носи вкъщи и да чете на съпругата си домашните на своя талантлив ученик Клаудио. Проблемът е, че всяко от съчиненията е всъщност “документално”. Клаудио е обсебен от нормалния живот на семейството на съученика си Рафаел Артола и под предлог, че ще си помагат взаимно в ученето, прониква в дома му, откъдето пише все по-обезпокоителни “хроники”. Докато манипулаторът Клаудио от гост постепенно се превръща във фактор за семейство Артола, а Херман се изживява като откривател на таланти, останалите герои в тази история преминават през необратими душевни трансформации.

Нева Мичева

Очаквайте и следващата ни игри с Драматичен театър – Пловдив!

Подобни статии

Top