Вижте кучето, което нахапа жестоко 8-годишно дете от Асеновград

Дете е в болница, след като беше жестоко нахапано от бездомно куче.

В момента 8-годишният Митко е настанен в УМБАЛ „Свети Георги“ в Клиниката по ортопедия и травматология с наранявания. 

Инцидентът е от тази неделя, когато малко след 18 часа Митко и двама негови приятели тръгнали да се прибират към дома си на улица „Отец Паисий“  в града. На път за вкъщи насреща им се изпречило бездомното животно и нападнало децата.

Съседи, станали свидетели на случилото се веднага се притекли на помощ на безпомощните деца. Успели да отскубнат детето от кучешката захапка, но то вече било нахапано жестоко. Откарано е веднага с линейка в Пловдив, където са му извършени няколко операции. Най-сериозно е пострадал крака на Митко, има наранявания по окото и ухото.

За случая вече е сезирана Районната прокуратура в Асеновград. Близки на семейството днес трябва да подадат жалба и до общината.

Тя ще бъде втора срещу агресивното куче. Точно преди десет дни четириногото е нападнало друго дете на същата улица. Детето е с нахапани ръка и крак и се налага всеки ден да ходи до болницата в Асеновград, за да му се сменят превръзките. Майката подала сигнал в Общината на 2 юли, но от там до момента не последвала  реакция.

Бездомното четириного се е настанило в квартала преди около десетина дни. Хората  в района са категорични, че кучето е агресивно и настояват общината да предприеме незабавни действия по справяне с популацията на безстопанствените кучета, които все повече се множат в града.

 

 

 

Подобни статии

Top