Вижте мандатите за Пловдив и областта! Кой влиза в парламента?

Четирима депутати ще представляват Пловдив от Продължаваме Промяната

Представители на шест от седемте нови парламентарни партии и коалиции влизат в Народното събрание от Пловдив град. Това показва разпределението на мандатите, публикувано от ЦИК за града под тепетата.

В областта картината е пчти същата и оттам също влизат депутати от шест политически сили.

Изненадата за Пловдив е, че първата политическа сила – „Продължаваме промяната“ получава 4 мандата. Следват ГЕРБ с 3 мандата и по един за останалите партии – БСП, Има такъв народ, Възраждане и Демократична България.

Така от Пловдив в парламента влизат Кирил Петков, Христо Даскалов, Росен Костурков и Александър Ракшиев. Ако Костурков, който е и в листата за областта, реши да влезе оттам, депутат може да стане и  програмистът Йордан Маджунков.

След като водачът на пловдивската листа на ГЕРБ Бойко Борисов се отказа да влиза в парламента, от града под тепетата там отиват Иван Тотев, Радомир Чолаков и Стефан Шилев.

От БСП депутат ще бъде Иван Петков – Бебето, тъй като Кристиян Вигенин влиза от Ямбол. От „Има такъв народ“ в парламента влиза Тошко Йорданов, а от Демократична България – Христо Иванов. Ако той влезе от Велико Търново, има шанс в парламента да отиде Манол Пейков. Водачката на листата на „Възраждане“ адвокат Елена Гунчева също става депутат.

В Пловдив област Продължаваме промяната и ГЕРБ имат по три мандата. Така от президентската партия в парламента влизат Росен Костурков, Гергана Данева и Стою Стоев. Ако Костурков влезе от Пловдив град в парламента отива и Томас Димитров.

За областта от ГЕРБ в парламента влизат Дани Каназирева, шефът на асеновградската болница д-р Иван Червенков и бизнесменът от СДС-Пазарджик Йордан Кръстанов.

От БСП влизат двама депутати. Това са Веска Ненчева и Манол Генов.

Останалите партии вкарват по един депутат. За „Има такъв народ“ вероятно ще влезе Танер Тюркуглу, който беше депутат и от 46-то Народно събрание, тъй като водачът на листата Тошко Йорданов вероятно ще влезе от Пловдив.

От ДПС в парламента влиза Рамадан Аталай, а от Възраждане – Ангел Жеков Георгиев.

Подобни статии

Top