Вижте награждаването на Владимир Илиев! (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка и президент на федерацията ни по биатблон Катя Дафовска и Станимир Беломъжев са на върха на щастието

Олимпийската шампионка в биатлона от Нагано’98 Екатерина Дафовска беше изключително щастлива от успеха на Владимир Илиев на световното първенство в Йостерзунд. Националът от Троян спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 20 км, след като допусна само 1 грешка в четирите си стрелби.

„Исторически успех. Владо най-накрая ни изненада. Чакахме този успех от него вече 10 години и най-после успя да се реализира. Чувството е невероятно. Аз бях по пистата и давах информация, така че в началото не разбрах какво се случва.

Той вървеше 7-ми, после 6-ти, след това стана втори, но трябваше все пак да изчакаме и тези след него да завършат защото имаше още няколко човека, които можеха да го изместят. Просто се надявахме, че е време за медал”, заяви Катя  Дафовска след състезанието пред novsport.com.

На въпрос какво е изпитвала от другата страна на пистата, вече като ръководител, олимпийската шампионка разкри:

„Виках почти през цялото време, въпреки че нямам много сили, но сега няма да имам и глас. Вълнението беше голямо. Няколко пъти и сълзи ми потичаха и така изкарах цялото състезание. Щастлива съм. Сега ще отидем на церемонията по награждаването и след това ще празнуваме”, обеща шефката на федерацията.

Екатерина Дафовска разкри, че телефонът й не спира да звъни, като всичко е започнало веднага след края на състезанието.

„Получих много поздравления. Едни от първите бяха от Стефка Костадинова и Цеко Минев, но имаше и много приятели, които се радваха заедно с нас”, добави Дафовска. Тя бе категорична, че от Илиев най-малко е очаквала да се класира толкова добре на индивидуалната дисциплина, където има 4 стрелби.

„По принцип знаем, че Владо може да ни изненада, когато най-малко очакваме това, но в интерес на истината не съм се надявала на такова класиране. Нямах никакви големи очаквания“, завърши Катето.

Вече е ясно, че Владимир Илиев получи премия от 19 000 евро за сребърния си медал. Парите са от международната централа. Толкова са за второто място в надпреварата. Шампионът Арнд Пфайфер ще прибере 25 000 евро.

Подобни статии

Top