Вижте най-интересното от мача между Гришо и Вавринка (ВИДЕО)

Швейцарецът ще се завърне в Топ 100, докато българинът вероятно ще изпадне от Топ 10 след US Open

Шампионът от 2016 година Стан Вавринка се завърна с победа на Откритото първенство на САЩ. Швейцарецът, който пропусна миналогодишното издание на турнира заради травма, надделя в първия кръг над Григор Димитров с 6:3, 6:2, 7:5.

„Последният път, когато играх на този страхотен корт, спечелих титлата. Ето защо бе чудесно да се завърна и да играя отново тук. Нивото, което показахме бе наистина високо, а имаше и много емоции. Винаги е трудно да покажеш най-доброто от себе си в първи кръг,“ анализира 33-годишният Вавринка след успеха.

Бившият №3 в света сега е извън Топ 100, но благодарение на този успех се очаква да се завърне от 10-и септември в стотицата.

„Беше много влажно и почувствах нещо. Завръщам се след травма и не можеш да си сигурен как тялото ти ще реагира на натоварването,“ каза още Вавринка по повод медицинското прекъсване, което взе в мача.

„Бях уверен, вярвах, че мога да спечеля. Условията не бяха лесни. Много важно беше как ще започна мача. Исках да бъда солиден, да го притискам, а когато ми даде шансове, да бъда агресивен и да се възползвам. Получи се.

Знам, че имам солиден бекхенд, но днес играх добре от форхенд, което може би беше ключово. Успявах да го натискам, да го движа добре по корта, което му създаде проблеми“, заяви швейцарецът.

Подобни статии

Top