Вижте номинираните за „Учител на годината“ от Пловдив и Асеновград!

Единственият директор, предложен от областта е от Стамболийски

9 учители и един директор от Пловдив и областта са номинирани за тазгодишния конкурс „Учител на годината, организиран от Синдиката на българските учители. Събитието се организира за 21-ви път, съобщи за DCNEWS регионалният координатор Петрана Калоферова.

Наградите се връчват по традиция за празника на Светите братя Кирил и Методий – 11 май, за постигнати високи и трайни резултати в системата на средното образование, уточни Калоферова.

Направленията, в които се връчват награди са предучилищно, начално, хуманитарно, природоматематическо, изкуства и спорт, професионално, директор и зам.-директор, психолози и педагогически съветници, както и за млади учители.

7 са учителите, номинирани от Пловдив за приза „Учител на годината“ в различните направления. Сред тях са четирима начални учители от ОУ „Пенчо Славейков“ – Даниела Донева, Ана Йорданова, Катя Димитрова и Катюша Арсенова и по един от ОУ „Гео Милев“, СУ „Константин Кирил Философ“ и ОМГ – Стоянка Йорданова, Десислава Кръстева и Мария Баракова.

За отличия ще се състезава също Диана Стефанова от ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград. Номинирана е и Красимира Сотирова от ОУ „Васил Левски“ в Триводици, община Стамболийски.

Единствената директорка, предложена за участие в конкурса е Ива Пенкова – шеф на ОУ Христо Ботев“ в Стамболийски.

Национална комисия решава кои са победителите, а утре в 11.00 ч. в София ще бъде връчването на призовете.

Снимка: архив СБУ

Подобни статии

Top