Вижте обредния дом и кооперацията на братята Ябънджъ, изпрали стотици хиляди левове с маратонки

Ето в какво са изпирали двамата братя парите си

Огромен обреден дом са изградили братята Ремзи и Исмаил Ябанджъ на ул. „Владая“ в Столипиново. Залата е голяма, а според запознати може да поеме тържества с близо 1000 гости. На улицата има цехове и складове.

Двамата братя са въртели бизнеса с маратонки-менте, като са продавали спортните обувки чрез 4 сайта за продажба през интернет – тяхна собственост. Парите изпирали през сватбения дом, изградили си и голяма кооперация, изградена точно срещу Шесто РУ в мултиетническия квартал.

Според окръжния прокурор Румен Попов кооперацията е изградена без никакви документи.

Припомняме, че от прокуртурата днес съобщиха, че при съвместна акция на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив, са били извършени претърсвания, изземвания и огледи в над 10 обекта на територията на гр. Пловдив. При тези действия в специално пригоден склад към магазин, са били открити маратонки, контрабандно внесени от Република Турция. Те са с отличителните белези на световноизвестни търговски марки, без съгласието на притежателя, на обща стойност над 600 000 лева. Спортните обувките са били предназначени за търговия през четири интернет сайта, чието управление е било извършвано  от двамата братя, на възраст 33 и 29 години. Стоката е укрита в склад-тайник, който се намира зад подвижна стена, закрепена с магнити така, че да не се забелязва от посетителите на магазина.

Установено е, че до момента братята са изпрали над 700 000 лв.

В резултат на акцията на полицията са задържани 10 души, сред които са единият брат – Ремзи Ябанджъ, жените на братята – Наджати и Сабрие, а също Фатма Юсюф, Мария Атанасова, Ангел Симов, Георги Майсторски и др. Другият брат – Исмаил, е в чужбина и е обявен за общодържавно издирване.

Очаква се в понеделник да бъде внесено в Окръжния съд искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за някои от арестуваните.

Подобни статии

Top