Вижте от кога до кога са отпуските на шефовете на силовите агенции!

Шефовете на ДАНС и Държавна агенция „Разузнаване“ са в неплатен отпуск до септември.

Това потвърдиха от правителствената пресслужба с нарочен имейл. Ето какво се казва в прессъобщението до медиите:

Поради големия медиен интерес Ви предоставяме следната информация:

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“  Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.  

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Припомняме, че по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че шефовете на силовите агенции са излезли в неплатен отпуск и заради това държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност. „Тези служби са се самообезглавили“ – посочи Рашков.

Бойко Рашков: Кой разреши на регионалния директор на полицията в Пловдив неплатен отпуск?

Той съобщи също, че в неплатен отпуск е и шефът на пловдивската полиция. Според 24plovdiv.bg обаче директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев не е в неплатен отпуск, а се намира в болница. Рогачев е постъпил в УМБАЛ „Св. Георги“ още миналия четвъртък заради здравословни проблеми. Самият той обаче не бе открит за коментар.

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев пък, в момента е на работа. Това уточниха в прессъобщение от НСО. Ето какво се казва в него:

По повод тиражирани твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заявява, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. 

Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19. Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top