Вижте откъде може да се преминава и къде ще е затворено за движение по пътя Асеновград – Кърджали

Приключи ремонтът по отсечката между селата Тополово и Новаково

Днес следобед се проведе среща между заместник-кметът по строителството в асеновградска община инженер Стоян Димитров и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), относно работата по рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали. В тази връзка, от градската управа съобщават, че ремонтът по отсечката между селата Тополово и Новаково приключи. Участъкът е достъпен за движение на моторни превозни средства (МПС). Относно споменатата асфалтирана отсечка пък се призовават водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост, с цел да се избегне възникването на пътни инциденти, както и застрашаване живота и здравето на пътуващите по трасето. Хоризонталната и вертикална маркировка ще бъде направена след поставяне на финалния пласт асфалт. Същият ще бъде положен, след като бъде асфалтирано цялото трасе – до края при границата на община Асеновград, в посока Кърджали.

Продължава и работата между Новаково и Жълт камък, в който участък пътят е затворен за преминаване. В Червен и Долнослав предстои подмяна на водопровод, като в първото село такъв ще бъде положен до самия му център. Междувременно, алпинисти започнаха обрушване на скали и поставяне на мрежа между село Новаково и асеновградското землище. В тази връзка, от община Асеновград апелират шофьорите да не пътуват в посочения участък.

До края на днешния ден (22.10.21 г.), утре (23.10.21 г.) и в понеделник (25.10.21 г.) ще се полага асфалтова настилка в село Тополово. Там ремонтните дейности няма да блокират движението на МПС поради по-широкия габарит на пътя. Асфалтирането в отсечката ще се извършва на две отделни ленти. Преминаващите ще бъдат пропускани поетапно в едното платно. В отсечката между Мулдава и кръстовището за Мулдавски манастир „Света Петка“ движението също се осъществява в едната лента, тъй като там се изпълнява изграждане на подпорни стени. Община Асеновград призовава шофьорите да се съобразяват с упътванията на хората, които изпълняват пропускателния режим и благодари за търпението и толерантността.

Подобни статии

Top