Вижте отзивите след осмата титла на Марица! (ВИДЕО)

Първи триумф за наставника Борислав Крачанов, Силвана Чаушева е MVP във финала на НВЛ

Волейболистката на Марица (Пловдив) Силвана Чаушева стана MVP във финала на Националната волейболна лига. Чаушева беше най-резултатна във финала със 17 точки при победата с 3:0 над ЦСКА.

Силвана получи наградата от президента на Марица Илия Динков.

„За мен е първа като старши-треньор и още по-хубавото е, че успях да продължа това, което треньорите и всички свързани с клуба са направили до момента и затвърди позициите на Марица Пловдив като най-добър отбор в България и постоянен участник в групите на Шампионската лига. Днес изиграхме доста по-търпелив и спокоен мач и от там дойде голямата разлика. Успяхме да си свършим по категоричен начин работата и да затворим финала в два мача. Изживяването да станеш шампион е нещо голямо. Още когато стартирахме сезона основата беше да дадем шанс на момичетата от нашата школа възможности да се развиват“, заяви старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов след осмата поредна титла.

„Изживяването както винаги е шампионско. Настроението е приповдигнато. Колкото и нескромно да звучи ние очаквахме тази титла. Работата през годината беше неуморен труд от треньори и състезателки. Резултатът е налице и да си пожелаем девета. Ние сме хора, които продължаваме нагоре и да развиваме отбора на Марица (Пловдив). За съжаление няма сериозна конкуренция в първенството, но видяхме, че имаше и някои тежки мачове. Вижда се израстване в другите отбори и се надяваме те да така да продължат и да е по-голяма конкуренцията в първенството. В Шампионска лига конкуренцията е много голяма и играем с много силни отбори. Идеята е да израстваме и да ги настигнем по някакъв начин. Надявам се догодина да сме по-успешни в Шампионска лига. Новият автобус е за целия клуб и за всички възрасти от децата до жените. Това е една социална придобивка за целия отбор. Върхът е плод на труда на всички работещи за Марица – спонсори, треньори, състезатели“, заяви собственикът на Лайт Газ и един от основните спонсори на Марица Светослав Славов след осмата поредна шампионска титла за маричанки.

„Чувстваме се страхотно, много сме щастливи. Осма поредна титла за Марица, която беше постигната тук в Пловдив и удовлетворението е още по-голямо. Това е първа шампионска титла за мен. Много е хубаво, че станахме шампиони в Пловдив. Чувството е неописуемо, семейството ми и приятелите бяха тук и ме подкрепяха. Изпращаме един успешен сезон, който беше изпълнен с много екстремни моменти“, заяви разпределителката на Марица (Пловдив) Кристина Гунчева след осмата поредна титла.

„Вече свикнахме да печелим, но изживяването е страхотно. Получи е емоционален финал. Атмосферата беше страхотна, благодарим на публиката. Много сме щастливи, че ни подкрепят. Изиграхме доста добър сезон. Може и повече, но догодина се надявам да надграждаме“, заяви центърът на Марица (Пловдив) Дима Ушева след осмата поредна титла.

„Тази титла означава удовлетворение. Това ми беше е било винаги мечта и преди да изгреем аз пак бях в Марица. Винаги съм искала в моя роден град, моят роден клуб, който ми е на сърцето, да надгражда и да печели всичко, което е възможно. Имаше момичета, които за първи път взимат дейно участие в завоюването на титлата. Това е много важно за тях и аз се радвам, че успях да им помогна“, заяви либерото на Марица (Пловдив) Ивелина Монова след осмата поредна титла.

Подобни статии

Top