Вижте първата тренировка на Стивън Петков във Фейрензе (СНИМКИ)

За мен е сбъдната мечта да играя в Западна Европа, обяви бившият голмайстор на Ботев

Нападателят Стивън Петков призна, че е много горд от преминаването си в португалския Файрензе. В първото си интервю след осъществяването на трансфера той заяви, че за него е сбъдната мечта да играе в отбор от Западна Европа – нещо, което се случва на малко българи в последните години.

„С голяма гордост и амбиция посрещам трансфера си във Файрензе. Винаги съм се възхищавал на португалския футбол и отдавна се стремях да заиграя в Западна Европа, където през последното десетилетие малко българи имаха възможности да играят.

За мен е голямо предизвикателство да представлявам страната си в португалското първенство. Надявам се да допринеса за растежа на Файрензе, клуб, който, както ми казаха, дава най-добрите условия на своите играчи. Обичам да вкарвам голове и съм футболист, който не се бои от истинските битки. На доверието ще отговоря с максимален професионализъм“, заяви Петков пред официалния сайт на клуба.

Стивън избра да играе с №9 и вече направи първа тренировка с новите си съотборници. Още в неделя Фейрензе е домакин на Санта Клара. Българинът обаче е извън групата, защото от португалския клуб не са успели да го картотекират.

Подобни статии

Top