Вижте първият бикини модел без крака! (СНИМКИ)

22-годишната сноубордистка Брена Хукаби

е член на отборът на САЩ за Параолимпийските игри, които ще се проведат в Пьонгчанг след основната Олимпиада. Тя е и пърият модел в бикини без крака, която се появи на корицата на списание. Но младата жена не предизвиква съжаление към себе си, напротив – само възхищение и благодарност за вдъхновението, което дава със своя пример дори на абсолютно здравите хора.

Брена била на 14 години, когато са й поставили диагноза остеосарком (вид рак на костите). Заради усложнения,а и за да не се разпространи ракът в целия ѝ организъм, лекарите ампутирали десния ѝ крак. Девойката успяла да се излекува от рака едва на 18-годишна възраст. Въпреки своята инвалидност, тя смята този ден (когато научава за болестта си през 2010 година) за денят на своето прераждане.

„Това е моят личен празник. В този ден върнах живота си. Придобих нова страст. Получих нов стимул за живот. Станах нов и по-добър човек“, казва Брена.

Любов

Брена се запознава със своя избраник още на 18 години и от този момент двамата са неразделни. Те се женят през 2015-а година, по-малко от две години след запознанството си.

Семейство

През 2014-а година лекарите ѝ поставят още една диагноза – безплодие. Но през януари 2016-а става чудо – Брена разбира, че вече е в петия месец от бременността си. През пролетта на 2016-а младата жена ражда възхитително момиченце.

Първото момиче с ампутация в бикини на обложката на списание  Sport illustrated

„Надявам се, че след моите снимки, жените ще се почувстват по-уверени. Всеки човек трябва да се чувства секси, независимо как изглежда. Няма абсолютно никаква причина да се чувствате сковано в собствената ви кожа“, смята Брена.

Снимки: si.com и instagram.com/bren_hucks/
Превод: DCNEWS

Top